2015 – 2018

Seizoen 2015 – 2016
Het seizoen is gestart met 224 leden, waaronder 55 jeugdleden.
Dit seizoen begint Ton Verbree met het trainen van de beginnersgroep op de vrijdagavond. Ton heeft zelf meer dan 25 jaar badminton gespeeld, maar is daar mee gestopt. Hij heeft zijn trainersdiploma gehaald en heeft daarna bij verschillende clubs de trainingen verzorgd.

In de herfstvakantie, op vrijdag 23 oktober 2015, werd door Will, Jan ten Cate en Sandra een badmintontoernooitje georganiseerd met aansluitend een Pubquiz. Er deden 48 mensen mee, waaronder veel leden van andere speelavonden.

Er werd door 8 teams najaarscompetitie gespeeld en 2 teams deden mee met de recreantencompetitie. De laatste wedstrijd van dat jaar was bij Tong Fong City, waar 32 leden het competitieseizoen afsloten.

Op vrijdag 5 februari werd er een Doe je mee? toernooi georganiseerd, een dag later vond er een “Orbiton familie en vrienden” toernooi plaats voor jeugd/senior koppels.

Marlies (penningmeester) en Marjan (jeugdcommissie) hebben aangegeven te willen stoppen met hun werkzaamheden voor het bestuur. Ralf van de Ham nam het penningmeesterschap over.

Voorzitter is Caspar de Waard.

Seizoen 2016 – 2017

Het -deels- nieuwe bestuur bestaat nu uit de volgende leden:
Caspar de Waard – voorzitter
Ralf van de Ham – penningmeester
Iris Kaiser-Okkes – secretaris
Frank Jansen – algemeen bestuurslid
Majella Aarts – algemeen bestuurslid

Dit jaar doet Orbiton met activiteiten in de gemeente om leden te werven, waaronder het Heuveltopperfestival en de Sport-in voor basisschoolleerlingen.

Ook worden er leuke activiteiten georganiseerd voor de leden, waaronder een BINGO in november, husselen op de dinsdagmorgen, wokken bij Tong Fong City, een Pubquiz in maart en de clubdag in juni.

Seizoen 2017 – 2018
In augustus verwelkomen we een nieuwe trainer voor de jeugd, Kees Bakker. Kees geeft training aan de jeugd van de zaterdag en is daarnaast ook trainer bij andere verenigingen.
Ook wordt er een nieuwe trainer gevonden voor de dinsdagavond (jeugd en senioren), Tessy Verbree.

Per januari 2018 stopt de dinsdagavondtraining voor de jeugd in verband met te weinig animo. Op zaterdag kan de jeugd nog wel spelen van 11.00 tot 12.30 uur.

Op 25 januari brachten 13 leden van de DIMO groep een bezoek aan Heiloo, waar Ben Denekamp voorheen speelde. Er werden wedstrijden gespeeld en gezellig  gegeten.

In maart namen we afscheid  van trainer Henry Hogendorp, die in verband met te lange reistijd en andere werkzaamheden geen tijd meer vrij kon maken voor Orbiton. Tessy nam zijn trainingen over.
Deze maand werd Harry van Kuilenburg in het zonnetje gezet, omdat hij al zo lang zo veel voor de vereniging betekent. In de week van zijn 85e verjaardag kreeg hij een prachtige bos bloemen en kreeg hij een ere penning namens de badmintonbond.

In de nieuwsbrieven, die inmiddels elke maand verschijnen, stelt zich dit seizoen elke keer een lid van de vereniging zich aan ons voor met een foto en een leuk stukje. Zo lezen we stukjes van Willy Diessen, Sandra Karnbrock, Leroy Lard, Corry Wissink en Martijn Wolthoff.