1999-2002

Seizoen 1999-2000
De speeldagen voor de senioren waren dit seizoen de dinsdagmorgen, de woensdag- en donderdagavond en voor de jeugd de zaterdagochtend. Een keer spelen kostte 150 gulden.

In het eerste jaar van BC Orbiton deden er drie teams mee met de Bondscompetitie en negen teams met de Districtscompetitie. Op de reservelijst stonden bijna 30 leden die weleens in wilde vallen bij een competitiewedstrijd.

Op 4 juni 2000 werden de eerste Orbiton clubkampioenschappen gespeeld. Ernst Niehoff werd eerste bij de heren en won de Piet de Waal wisselbokaal. Bij de dames won Edith van Hoksbergen de Loes van Kuilenburg-trofee.

De eerste voorzitter van Orbiton was Jos Bruns, Cassandra Rienstra werd secretaris en penningmeester was Loes van Kuilenburg.

Seizoen 2000-2001
Het clubblad heet na de fusie de Orbitrom, en komt ongeveer vier keer per seizoen uit. In de Orbitrom van augustus 2000 werd de uitslag van een “Orbiton-enqûete” vermeld. Meer dan 50 formulieren werden ingeleverd, waardoor het bestuur zaken kon verbeteren of behouden.

Dit seizoen begon Henry Hogendorp training te geven aan de selectie van de Bondteams. Trainers van de Jeugd en de Districtsteams waren onder andere Harry van Kuilenburg, Piet de Waal en Aad van der Harst.

Seizoen 2001-2002
Op 22 december 2001 werd een open dag gehouden met een spectaculaire clinic door Aries en Dennis Tjin-Asjoe en werd de middag afgesloten met een spetterende demonstratiewedstrijd. In maart 2002 organiseerde Erwin Haverhoek een D-toernooi. Er kon gespeeld worden in de klassen D1, D2 en D3 (ten hoogste vierde klasse district).

Ook dit seizoen werd er veel georganiseerd door de jeugdcommissie. In de Orbitrom van december 2001 schreef Nieske Wedman over het Fruittoernooi en de Districtskampioenschappen in november, het familietoernooi dat in januari gehouden zou worden en over de jeugdcompetitie 2002, waaraan 11 teams zouden deelnemen. De jeugdafdeling was zo vol, dat er zelfs een wachtlijst was, waarop 15 kinderen stonden.

In de Orbitrom van februari 2002 werd een oproep vermeld om email adressen door te geven, omdat “veel mensen toegang hebben tot internet en email gebruiken”. Nieuws werd sindsdien niet alleen via de website (die gemiddeld 20 keer per dag werd bekeken) en de Orbitrom gedeeld, maar ook via email.

Inmiddels was Marlies Bavius-Duquesnoy penningmeester van Orbiton geworden.

Lees verder: Geschiedenis 2002-2005